25 Şubat 2011 Cuma

83. Akademi Ödülleri / The Oscars 2011

83. Akademi Ödülleri'nin majör diye nitelendirebileceğimiz adaylarına ve haklarındaki ilk fikirlerime buradan ulaşabilirsiniz. Tahminlerimdeki değişiklikler de bu başlığın sonunda yer alıyor, Empire'ın tahmin bahsinde bugün yaptığım tahminleri buraya da yazmış oldum böylece.

Bu yılki Oscar'lar 27 Şubat Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece, sevimli Anne Hathaway ve James Franco'nun sunumuyla Los Angeles'ta bilmem ne ismindeki büyük ve güzel salonda gerçekleştirilecek. Herkesin bildiği üzere biz de gece saat 1'den itibaren başlayacak özel yayınla CNBC-E ve NTV'den izleyebileceğiz.

Bu sene En İyi Belgesel dalında Exit Through The Gift Shop isimli belgeseliyle aday olan Banksy'nin ödül alması durumunda ne olacağı merak konusu. Yüzünü bugüne kadar hiç göstermeyen Banksy, eğer ödülü kazanırsa ödülü almaya gelecek mi, gelirse nasıl gelecek diye merak etmekteyim elbette ben de, izleyip göreceğiz.

The King's Speech başlığında da yazdığım gibi bu sene sinema adına gerçekten güzel bir seneydi ve Oscar'lar açısından da baktığımızda, bu sene aday olan her bir film geçen seneki filmlerle yan yana anılamayacak kadar güzel filmler. Bu durumun bir göstergesi de bu seneki aday filmlerin yönetmenlerinin de Hollywood'dan daha fazla teklif almasına yol açtı tabi. Bugüne kadar filmlerine bütçe bulmakta oldukça zorluk çeken Aronofsky The Wolverine'i yönetmeyi kabul etti mesela. The Fighter'ın yönetmeni David O. Russell'ın da çekimleri tamamlanmış olan, çekimlerine hazırlanılan ve yeni duyurulan hali hazırda üç filmi var gelecekte. Bunlar dışında da bu aralar sürekli kendisiyle ilgili haberler çıkıyor, isminin anılmadığı yeni bir proje yok diye abartsam dahi abes olmaz.



Geçmişteki törenlere dair bence unutulamayan anları da bu başlıkla beraber bir kez daha izleyip Oscar'ları güzel güzel hatırlayalım.

marlon brando candır.

Marlon Brando's Oscar® win for " The Godfather"
Yükleyen WhiteWolf-Cree. - Film ve TV kanalındaki diğer videolara göz atın

sean penn candır. konuşmasındaki obama vurgusunun dahi neden güzel olduğu merak edilirse, michael moore'un "capitalism: a love story" belgeseli izlenebilir. You Commie homo-loving sons of guns, size söylüyorum; sean penn başkadır.

Oscar 2009 - sean penn best actor HQ Official video
Yükleyen krscoop59. - Filmler ve diziler Dailymotion'da

bu kadar içten bir adam, roberto benigni candır. o can bu can kim değil lan demeyin, ayıp.

Vezi mai multe din Cinema, movie trailers pe 220.ro

hugh jackman, 81. oscar gecesini çok güzel yapan adamlardan biriydi. bence oscar tarihinin en iyi açılışlarından hatta oscar törenlerinin en iyi dakikalarındandı bu açılış şovu da.

Oscar 2009: Hugh Jackman opening [VOST]
Yükleyen Alconis. - En harika videolar burada

he he he.

Oscar Comedy Musical
Yükleyen saidsup. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaşayın!

Elbette bir Adrien Brody'nin Halle Berry'yi ödülü alırken öpmesi gibi daha çok güzel zamanlar yaşandı, izlendi Oscar'larda. Ancak şimdilik bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum. Zaten Youtube'da iyi görüntü kalitesi olan Oscars isimli Akademinin resmi hesabına koyduğu videoları buraya alamadım, oradan buradan bulmaya çalıştım, görüntü kalitesini idare edeceğiz artık.


Tahminlerime gelince, onlarda bazı değişiklikler oldu elbette. Adayları daha önce yazdığım için tekrar tek tek yazıp onlar üzerinden yorum yapmaktansa madde madde yorumlarımı yazmak daha iyi olur diye düşünüyorum;

- BAFTA'dan da sonra En İyi Film dalında The King's Speech biraz daha öne çıkmaya başladı mesela. -Ama tabi benim daimi favorim Aronofsky ve Black Swan'da bir değişiklik yok.-

- En İyi Yönetmen ödülünü hala David Fincher'ın alacağını düşünmekteyim.

- En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Colin Firth'ün, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü güzel insan Natalie Portman'ın, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de Christian Bale'in alacağını düşünüyor ve ben de onların almasını istiyorum. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Javier Bardem'in veya Jeff Bridges'in aldığını görmek de elbette beni mutlu eder. En İyi Kadın Oyuncu dalında da Winter's Bone'da çok iyi bir performans sergileyen Jennifer Lawrence'in de en büyük şanssızlığı Natalie Portman olsa gerek. Hoş Portman olmasa bile Akademi'nin o kadar genç olanlara ödül verme eğilimi pek yok. Michelle Williams'ın o güzel performansını da unutmamak gerek elbette. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Melissa Leo ya da Helena Bonhem Carter alır diye düşünsem deHailee Steinfeld'in almasını daha çok isterim ama tabi yaş konusu başta olmak üzere birçok farklı nedenle pek mümkün gözükmüyor.

- En İyi Senaryo'yu The King's Speech, En İyi Uyarlama Senaryo'yu da The Social Network'ün alması muhtemel. The Kids Are All Right ise sürpriz olabilir.

- En İyi Kurgu'da da The King's Speech daha öne çıkıyor. En İyi Sinematografi dalında ben yine Black Swan'ın kazanmasını istesem de True Grit'in ismi fazlasıyla konuşuluyor. En İyi Sanat Yönetmenliği dalında da Inception veya The King's Speech filmleriyle beraber sanat yönetimi ekibi öne çıkan isimler.

Kısa kısa Oscar'a dair bir şeyler söylemek istedim, pazar gününü heyecanla bekliyorum ve bekliyoruz elbette.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses