1 Mart 2011 Salı

83. Akademi Ödülleri / The Oscars 2011


Adayların hepsinin çok güzel, çok iyi olması sebebiyle çok eğlenceli bir tören izleyeceğimi düşünmüştüm fakat yanılmışım. Kirk Douglas'ın ödül sunumu, Trent Reznor'un ödül alması ve Hugh Jackman'ın ilk defa sinemaya giden bir çocuk gibi gülümseyerek törenin açılışını alkışlaması gecede olan en güzel şeylerdi. Beklentilerimin hayal kırıklığıyla sonuçlanması bir yana bunun bir ay içinde üçüncü Akademi Ödülleri başlığı olması töreni ciddi anlamda abarttığımı ve beklentimi gösteriyor zaten.

Gecenin teması "anneler" olması sebebiyle Mark Wahlberg'in 4 yaşından beri yapımcı olmak istediğini de öğrenmiş olduk. Ne hasta ruhlu bir adammışsın sen Mark dedim kendi kendime, 4 yaşındayken yapımcı olmak istemek ha?

Christopher Nolan aday olmuş olsaydı herhalde Tom Hooper'ın ödülü alması daha da inanılmaz olacaktı. Elbette, The King's Speech'te kötü bir yönetmenlik vardı, gibi bir şey söyleyemem ama Hooper'ın; Fincher, Aronofsky ve Coen Kardeşler arasından sıyrılıp ödülü almış olması içimi burkmadı da değil. Her ne kadar törenden önce Fincher alır diye tahmin edip güzelim adam ala ala The Social Network'le mi ödülü alacak diye hayıflansam da o farklı bir durum tabi.

Oyunculuk dallarındaki ödüller tahmin ettiğim gibi oldu. Zaten hemen hemen herkesin tahmini bu yöndeydi.

The King's Speech'in En İyi Film ödülünü alması da son başlık altında tahmin ettiğim gibi oldu. Black Swan tek ödülle döndü ama Natalie Portman bu sene Black Swan'la Oscar itibariyle 13 farklı festival ve ödül töreninde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı. Önemsiz bir detay gibi gözükebilir fakat Black Swan'dan bahsetmiş olmam gerekiyordu, bahsetmenin en rahat yolu da buydu.

En İyi Yabancı Film ödülü benim açımdan ciddi anlamda sürpriz oldu, Biutiful için kendimi hazırlamıştım oysaki.

Inception da teknik dallarda ödüllerini toplayarak en azından ödülsüz dönmemiş oldu, bu da önemli bir şey.

Şov yönü ciddi anlamda zayıf olan bu seneki tören Hugh Jackman'ın 81. Akademi Ödülleri'ndeki sunumunun yakın zamanda pek kolay aşılamayacağını düşündürttü bana.

Oyunculuk ve senaryo dallarıyla birlikte En İyi Film dalında tahminlerim doğru çıktı, diğer dallarda sanırım tökezledim.

En İyi Film: The King's Speech
En İyi Yönetmen: Tom Hooper
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo
En İyi Uyarlama Senaryo: Aaron Sorkin (The Social Network)
En İyi Orijinal Senaryo: David Seidler (The King's Speech)
En İyi Yabancı Film: Hævnen
En İyi Görüntü Yönetmenliği: Wally Pfister (Inception)
En İyi Kurgu: The Social Network
En İyi Belgesel: Inside Job

Tüm dallarda ödül kazananlara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hunter S. Thompson tarzı gazeteciliğe özenip öyle Oscar yorumları yapacaktım fakat bir süre sonra töreni izlemek zorlaştığı için vazgeçtim. Dolayısıyla böyle yarım yamalak oldu yorum veya her ne denirse bunlara.

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses