3 Mart 2014 Pazartesi

86. Akademi Ödülleri // Sonuçlar


Üzerine konuştuğum dallarda kazananlar aşağıda, tam liste için buradan alayım.
En İyi Film 12 Years a Slave
En İyi Yönetmen Alfonso Cuaron
En İyi Kadın Oyuncu Cate Blanchett
En İyi Erkek Oyuncu Matthew McConaughey
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Lupita Nyong'o
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Jared Leto
En İyi Orijinal Senaryo Her
En İyi Uyarlama Senaryo 12 Years a Slave

Tahminlerim bu sene gayet isabetliydi fakat bir tek Jared Leto yerine Barkhad Abdi'nin kazanmış olmasını isterdim. Evet, ödüllerin çok önemli olmadığını söylüyorum ve tören öncesi tahminlerimde de pek taraftar değildim kendisine ama Leto ödülü almak için sahneye çıkarken Abdi ekrana geldiğinde somurturken bir anda gülümsemeye çalıştığını görünce açıkçası keşke kazansaydı diye düşündüm tören sırasında. Yani Hollywood'da kalması pek muhtemel değil gibi ama en azından bu macerasında kendisi için zirve denilebilecek bir noktaya ulaşsaymış.

Önceki senelerde ödül alanların teşekkürleri genelde çok formalite gelirdi ama Lupita Nyong'o ve Steve McQueen'in kabul konuşmaları nedense çok içten geldi bana bu sene. Onun dışında, insanların şüphe diye bir şeyden haberleri olmadan hemen asıp kestikleri bir ortamda Blanchett'in ödül konuşmasında Woody Allen'ı es geçmemiş olması benim için önemliydi, buna sevindim.

Ellen DeGeneres'in sunumu da törenin kaybediyor gibi gözüktüğü eğlenceli tarafını canlandırdı bu sene. Julia Roberts ile Brad Pitt'in arkasına bir anda gelen Kevin Spacey suratını bir süre unutamayacağım muhtemelen.



Bir ödül sezonu daha sona ererken töreni izlediğimiz yerli özel yayın yine törenden çok kendileriyle eğlendirmeyi başardı sanırım. Mehmet Açar'ı bir kenara koyarsak üniversitelerin sinema topluluklarında dönen muhabbet gibi bir konuşma döndü sürekli ortalıkta. İlk başlarda bu senenin Tuğrul Eryılmaz -ki kendisini severim- kontenjanı olduğunu düşündüğüm Murat Özer yayında beni eğlendirecek gibi durmuştu ama, sağolsun Fadik Sevin Atasoy sağlı sollu ataklarıyla daha öne çıkıp tören aralarında da eğlendirdi. Filmler üzerinden yaptığı politik çıkarımlardan mı, Gravity ve Cuaron üzerine yaptığı  yorumlardan mı, yoksa Scorsese için yılların yönetmeninin böyle pornografik şeylere ihtiyacı yoktu gibi şeyler söylemesinden mi bahsedeyim diye düşünürken kendisi Nebraska'yı izlemediğini söyledikten dakikalar sonra bu sene En İyi Film dalında Nebraska'dan bir sürpriz beklediğini söyleyerek işimi kolaylaştırdı; çünkü sinema kendisine asıl sürprizi yapmış, haberi yok.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses