23 Temmuz 2011 Cumartesi

Six Feet Under

TV/sinema tarihinin en güzel birkaç yapımından biri Six Feet Under. Beklenilemeyecek kadar güzel düşünülmüş, tasarlanmış, yazılmış, oynanmış ve yönetilmiş ya da daha genel ifadeyle bir dizi/filmin yaratılma sürecinde etkili olan her şey beklenilemeyecek kadar güzel yapılmış. Böyle bir diziden sonra başka bir HBO yapımı bile bu kadar güzel olamaz ve olamayacak gibi geliyor. Çünkü Six Feet Under bittiği zaman insanı kendi içinde dahi tekrar büyük bir boşluğa düşürüyor.

Diziden birçok cümleyi, anı, sahneyi buraya koymak isterim ama henüz izlememiş olanlar için onların keşfini mahvetmek istemem. Hem zaten izleyip bitirmiş olanlar da bilir ki hangi cümleyi, anı veya sahneyi alayım, baştan sona tüm bölümleri not etmek gerekir yoksa. Fakat yine de içinden seçmek gibi değil de benim aklımda daha fazla yer etmiş, diziyi düşününce ilk hatırladığım bir iki şeyi alıntıladım aşağıya.

Nate Fisher: Eğleniyorsan zaman akıp gider değil mi?
Nathaniel Fisher: Hayır. Zaman, eğleniyormuş gibi yaparken akıp gider. Zaman, insanlar "aşk" derken neden bahsettiklerini biliyormuş gibi davranırken akıp gider.


Şununla yüzleş evlat. Bu dünyada iki tür insan var. Biri sen, diğeri senin dışındaki herkes. Ve bu ikisi hiçbir zaman buluşmayacak.

2. Sezonun ilk bölümünden Nate'in rüyası. Yaşam ve Ölüm daha güzel anlatılabilir miydi?



Claire, David ve Ruth'un sabah sabah muazzam müzikal performansı :)



Terror Starts At Home

Ve elbette;
HBO - It's Not a TV, It's HBO

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

2 tepki:

Adsız dedi ki...

nays. kıpkıpkıp.

capodelnulla dedi ki...

çok nays.

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses