28 Temmuz 2011 Perşembe

Seninle Konuşacağımız Bazı Şeyler Var #5

* Francis Ford Coppola'nın yeni filmi, cinayet-gizem-korku hikayesi Twixt şimdiden çok güzel gözüküyor. Filmin Comic Con'daki sunumuyla öğrenilen ve benim tamamını çevirmeye üşendiğim birçok detaya buradan ulaşabilirsiniz.

Coppola filmiyle beraber 30 şehirlik bir tura çıkıp izleyicilerin reaksiyonlarına göre filmi bir nevi canlı-kurgulayarak dinamik bir film deneyimi yaşatacak. Geçmişte de birçok farklı şekilde sinemada devrimsel adımlar atan Coppola'nın bu filmiyle neler değişecek bekleyip göreceğiz.

Aynı zamanda film için hazırlanan 4 farklı poster içerisinden beğendiğinizi oylayarak filmin afişinin belirlenmesinde de etkili olabilirsiniz. Oylamak için tıklayın.

Tom Waits'in filmin bir nevi giriş bölümünün anlatıcısı olacak olması bir yana, Coppola'nın 2000'lerde çektiği en güzel ve en beğenilen filmi olabilir gibi duruyor şimdilik. İzlemek için ben de sabırsızlanıyorum.


* Chuck Palahniuk'un Invisible Monsters (Görünmez Canavarlar) isimli kitabının sinemaya uyarlanması için birçok yazar senaryolaştırmak için kitabı ele aldı, birçok yapımcı; proje için oyuncu ve yönetmen arayışlarına girip filmin finansal programlamasıyla uğraştı, ancak hiçbir sonuç çıkmadı. Ama 2008'de proje için uğraşmaya başlayan yapımcı Cameron MacLaren (bugüne kadar sadece kısa filmlerle çalışmış) 2010'da kitabın haklarını aldı ve şimdi de filmin yönetmeni olacak kişi belli oldu: Daha çok TV projeleri ve kısa filmler yönetmiş olan Samir Rehem.

Daha önce Fight Club (Dövüş Kulübü) ve Choke (Tıkanma) isimli kitapları sinemaya uyarlanan Palahniuk'un başka bir kitabının sinema uyarlamasının da yine çok güzel olacağını umuyorum.

* Cameron Crowe'un Pearl Jam'in 20 yılını anlattığı belgeseli Pearl Jam Twenty'nin ilk fragmanı yayımlandı. Heyecanlıyız:)


* George Clooney'in yeni filmi politik drama The Ides of March'ın posteri ve trailerı yayımlandı. Filmin Clooney, Ryan Gosling, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Evan Rachel Wood, Maria Tomei ve Jeffrey Wright'lı çok güçlü bir oyuncu kadrosu da var.



* A.D. Parker'ın boşalmış bir dünyada son kalan insanı konu edindiği A Reckoning fragmanından göründüğü kadarıyla sinematografisine hayran kalınacak bir film olacak. Ancak henüz dağıtım anlaşması olmayan bu filmi ne zaman, nerede ve nasıl izleriz bilmiyorum, hatta belki sadece bu ve bunun gibi fragmanlarla da kalabilir filme dair göreceğimiz şeyler.

Son dönemlerde çok daha sık işlenmiş bir konu olsa da her film ayrı ayrı güzeldi bence, dolayısıyla bir yönden alternatif bir zamana dair hayalgücü olsa da diğer bir yönden aslında tam da bugünü anlatıyor olması, iyi işlendiği sürece bu konunun her zaman ilgi çekici olacak olmasının önemli bir nedeni bence.



* Hollywood'un muhteşem yaratıcılığına yeni örnekler ister misiniz? Mesela Mimi Leder All Quiet on the Western Front (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok)'un, Spike Lee Oldboy'un, Sam Raimi Oz the Great and Powerful'un ve Neil Burger Bonnie and Clyde'ın yeni versiyonlarını yönetecek. Bunlar yeniden uyarlanacak veya yeni versiyonları çekilecek filmlerden elbette sadece birkaçı, yakında yeni versiyonların farklı versiyonlarını da çekip sonra üzerine belgeselleri yapılıp daha sonra da belgesellerin yeni versiyonları yapılarak bu miras nesilden nesile aktarılacakmış.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses