22 Temmuz 2011 Cuma

The Fountain


Güzel insan Darren Aronofsky'nin üçüncü uzun metraj filmi The Fountain'ın çekim aşamasındaki zorluklar, Darren Aronofsky'nin filme karşı takıntısı ve filmin gişede bütçesini dahi çıkaramaması filmin herkese hitap etmediğini gösterir mi bilmiyorum. Fakat birkaç hikayenin iç içe ele alınarak birbirlerini tamamlaması ve aslında başka bir açıdan da ortada tek bir hikaye olduğu ve diğerlerinin sadece o hikayenin parçası olduğu gibi hem temelde hem de detaylarda farklı yorumlara açık olması da izleyen herkese çok farklı diyarlara yolculuklar sunuyor.

Aronofsky'nin hikayeyi anlatım şekli, aşırıya kaçmadan kullandığı imgeler ve hepsini bir döngü içinde kullanması hikayesine katkı yaptığı gibi filme de muazzam bir akıcılık sağlıyor. Aronofsky'nin tüm filmlerinde beraber çalıştığı müzisyen Clint Mansell'in de -diğer filmlerde de olduğu gibi- muhteşem müzikleri filmin görselliğinin dahi önüne geçiyor zaman zaman. Tüm bu atmosferde filmin sadece 96 dakika sürmesi ilk başta bana kısaymış ve sanki gişeye yönelik yapılmış gibi gelse de aslında film ne kısa kesiliyor ve eksiklik hissi uyandırıyor ne de gereksiz yere sürüyormuş hissi veriyor.

(Birkaç yönetmen için de hissettiğim gibi) Aronofsky'nin aktif olarak film çektiği zamanlarda yaşamış ve yaşıyor olmak bence çok önemli bir şey. The Fountain de Aronofsky'nin diğer eserleri gibi çok özel, güzel bir film ve bittikten sonra izleyeni yaşam boşluğuna sertçe bırakıyor.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses