12 Mayıs 2011 Perşembe

Seninle Konuşacağımız Bazı Şeyler Var #3

* Vulture, bir süre önce The Wolverine projesinden ayrılan Darren Aronofsky'nin Jeff Welch ismindeki senaristin 15 yıldır ortalıkta dolaşan Human Nature ismindeki senaryosuyla ilgilendiğini yazdı. Özel bir yöntemle donup insanların farklı hayvan ve türlere dönüştüğü bir dünyada uyanan ana karakteri ise George Clooney'in canlandıracağı söyleniyor. Warner Bros. tarafından yürütülen proje için A Beautiful Mind, Cinderella Man gibi filmlerin senaristi, I Am Legend, Fair Game gibi filmlerinse prodüktörü olarak hatırladığımız Akiva Goldsman'in filmin bütçe işleriyle uğraştığı ve işler planlandığı gibi giderse bu projenin Aronofsky'nin gelecek filmi olacağı şirket içinden sızan bilgiler arasında. Eldeki bilgiler sadece bu kadar olsa da bildiğim bir şey var ki; Aronofsky ne çekse ben izlerim.

* 2007 yapımı There Will Be Blood'dan beri hasret kaldığım Paul Thomas Anderson nihayet yeni bir film üzerinde çalışıyor. Joaquin Phoenix ve güzel insan Philip Seymour Hoffman'ın başrollerini üstleneceği, Scientology'den etkilenmiş dini bir drama olan filmin ismi şimdilik The Master. Aktrisler için ise Amy Adams, Lena Endre, Laura Dern, Madisen Beaty gibi isimler konuşuluyor. Yapımını Annapurna Productions'ın üstlendiği, dünya genelindeki haklarını ise Harvey Weinstein'ın aldığı filmin çekimlerine 13 Haziran'da başlanılacak.

* The Weinstein Company'nin Kuzey Amerika haklarına sahip olduğu Quentin Tarantino'nun yeni filmi Django Unchained'ın uluslarası dağıtımına Sony de ortak oldu. Bir Alman ödül avcısı tarafından, üç köle tüccarının kimliği için serbest bırakılan Django'yu konu edecek olan filmde Alman ödül avcısını Christoph Waltz'un, Calvin Candie karakterini ise Samuel L. Jackson'ın canlandıracağı filmde, Django rolü için ise Tarantino'nun ısrarla Will Smith'i istediği konuşulanlar arasında.

* Dün Moskova'da dünya prömiyerini yapan Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Mayıs'ın üçüncü haftasında dünya genelinde gösterime giriyor. Yani Rum'ları hazırlayın dostlar, şimdilik fragman, çok yakında da serinin 4. filmi için.


* Nazım Hikmet Kültür Merkezi öncülüğünde çekilen Devrimden Sonra vizyona girdi.


* Daha önce de burada belirttiğim üzere, bu sene Cannes'da Altın Palmiye için yarışacak olan Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Once Upon a Time in Anatolia'nın fragmanı yayınlandı. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla görsel açıdan yine doyurucu bir film bizi bekliyor, ama öncelikle cevaplanması gereken bir soru var yine bence; bir insan görece güzel, hafif kıpırdanmalı bir fotoğrafa kaç dakika bakabilir?


* Video oyunları arasında bir ilk yaparak Tribeca Film Festivali'nde tanıtım yapan L.A. Noire'in resmi videosu yayınlandı. Video oyunları dünyasının, bence, en iyi birkaç yapımcı firmasından biri olan Rockstar'ın oyunu, 1940'lı yıllarda geçen bir dedektiflik hikayesiyle beraber o harika film-noir'lerin atmosferini bize yaşatmayı vaadediyor. Yani kısaca söylemek gerekirse, büyük bir hevesle oyunun çıkış tarihi olan 20 Mayıs'ı bekliyorum.


sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses