30 Mart 2011 Çarşamba

Seninle Konuşacağımız Bazı Şeyler Var #2

Uzun süredir çeşitli sebeplerle sinema haberlerini not edemiyordum. Zaman hala özgür olmasa da hadi konuşalım biraz.

* Terrence Malick'in yeni filmi The Tree of Life'ın yeni posteri yayımlandı. Yakın zamana kadar filmin dünya prömiyerinin Cannes Film Festivali'nde yapılması planlanmış olsa da film 4 Mayıs'ta Birleşik Krallık'ta gösterime giriyor. Üzerine tıklayarak posteri büyültebilir ve heyecanla, dostum dinozorlar var, dersem ne demek istediğimi de görebilirsiniz elbet.
Güncelleme 02.04.11 The Playlist'in bugünkü haberine göre The Tree of Life'in dünya prömiyerini İngiltere'de yapacağı haberi yanlışmış. Yani bu demek ki, dünya prömiyeri, Cannes Film Festivali'nde. Neyse Terrence Malick'in yeni filmini izleyebileyim de ben, düny prömiyeri artık nerede yapılırsa.


*Darren Aronofsky, The Wolverine'de yok! Aronofsky, filmin kendisini bir yıl kadar ülke dışında tutacağını ve ailesinden bu kadar süre uzakta kalamayacağını, bu nedenle proje içinde direkt olarak yer alamayacağı ve arkadaşı Hugh Jackman'la birlikte çalışamayacağı için üzgün olduğunu söyleyerek filmde yönetmen olarak yer alamayacağını açıkladı.


*
3 kez Oscar'a aday olan 36 yaşındaki Amy Adams, Zack Snyder'in Superman'in de Louis Lane'i oynayacak. Amy Adams'tan önce düşünülmüş olan isimler ise Rachel McAdams, Jessica Biel ve Malin Akerman. Amy Adams'ın aynı zamanda Rock of Ages müzikalinin uyarlamasında da oynayabileceği konuşuluyor.


* Robert De Niro, Forest Whitaker ve Curtis "50 Cent" Jackson'la beraber Jessy Terrero'nun (?) yöneteceği yeni suç filmi Freelancers'ın oyuncu kadrosunda. Aynı kuşağın aktörleri olan De Niro ve Pacino hep karşılaştırılırlar ve genelde -doğal olarak- hiç sonuca ulaşmaz ya, işte, sanırım seçicilik konusunda Pacino'nun hakkını vermek gerekiyor. Eğer, e daha önce de Righteous Kill'de Pacino da De Niro'yla beraber yine 50 Cent'le oynadılar diyecek olursanız, tutun kendinizi. İlhan Şeşen'den De Niro'ya gelsin: ..yine neler oluyor gülüm sana neler oluyor?


* Lars Von Trier, son filmi Melancholia'yı henüz bitirmişken ScreenDaily'ye verdiği röportajda, bir kadının erotik doğumu, erotizmini keşfedişi üzerine bir film yapmayı düşündüğünü söylemiş. Trier film için ortağına The Nymphomaniac ve Dirt in Bedsores olmak üzere iki isim önermiş ve hangisinin daha ticari olduğunu sormuş, bunun sonucunda da filmin ismi şimdilik The Nymphomaniac olarak belirlenmiş. Bir zamanların Dogma'cısı şimdi ticari başarı falan diyor. İlhan Şeşen hepimiz için söyleyip ailemizin şarkıcısı mı olsa ne?


* Mark Wahlberg'in ardından yönetmen David O. Russell da The Fighter'a devam filmi çekmek istediğini söylemiş, üstüne bir de senaryoyu yazmak istiyormuş. Evet, cılkı çıkmazsa olmazmış.


* Türkçe'de de Sevinç Tezcan Yanar'ın çevirisiyle Pegasus Yayınlarından yayımlanan Açlık Oyunları, yani orijinal ismiyle The Hunger Games, senarist Billy Ray ve yönetmen Garry Ross tarafından sinemaya uyarlanıyor. Başrol ise, bu sene Winter's Bone'da harika bir performans sergileyip Oscar'a aday olan Jennifer Lawrence. Winter's Bone'dan sonra kendisini izlemekten uzun bir süre kolay kolay sıkılmayacağımı düşünüyorum.


* Uma Thurman'a yeni Kill Bill filmi sorulunca, Tarantino'nun A Southern isminde çok güzel yeni bir senaryosu olduğunu ve o yüzden şimdilik yeni bir Kill Bill filmi olmayacağını söylemiş. A Southern'in ise spaghetti western türünde olduğu söyleniyor. O halde 2007'de Tarantino'nun İngiliz basınına söylediklerine bir bakalım:

Gerçekten yapılmamış bir şey keşfetmek istiyorum. Amerika'nın kölelik gibi korkunç geçmişiyle ilgili filmler yapmak istiyorum ama bunu büyük mesele filmleri gibi değil de spaghetti westernler gibi, tür filmleri gibi yapmayı düşünüyorum. Fakat bu filmler Amerika'nın belki de utandığı için daha önce hiç hesaplaşmadığı, diğer ülkelerinde hakları olmadığını düşünerek hiç üzerine gitmediği her şeyle hesaplaşacağı filmler olsun istiyorum.
Sanırım yakın bir zamanda Tarantino'yu sevmek için çok daha fazla nedenimiz olacak.


kaybedenler kulübü'nü en kısa sürede izlemek umuduyla
sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses