20 Kasım 2012 Salı

Safety Not Guaranteed

Zaman geçiyor benimle beraber. Herkesin bir fikri var nasıl harcanması gerektiğiyle ilgili, benim dışımda. O yüzden böyle akordiyonun körüğü gibi hareket ederken tek önemli fark galiba o etkileyici sesi yaratamıyor oluş.

Kenneth kendi diyarında yaşarken dergi ekibiyle beraber dahil oluyoruz hikayeye. Senaristin üzerine büyük bir sorumluluk yükleyen, ve altından da çok güzel bir şekilde kalktığı, zaman yolculuğu mevzusu film boyunca seyirci üzerinde merak oluştursa da izleyiciye sanki birazdan kalkıp gidecekmiş hissini yaşatmıyor oluşu filmin en güzel yanı. Çünkü benzer noktalardan hareket eden birçok filmin çoğunlukla kartonlaşıyor olması her zaman kötü hissettirmiştir kendimi o evrende kalamıyor oluşum sebebiyle.

Safety Not Guaranteed, Darius'un cümleleriyle, kendini yılan kafesinde bulup dikkat çekmeden uyum sağlamak için donmuş şekilde duran fare gibi hisseden birisi olarak benim çok şey bulduğum, eksiği veya fazlası olmayan ve daha önemlisi derinlikli ve güzel karakterlere sahip bir film.


Ayrıca Parks and Recreation'daki donukluğuna ve okuyup/izlediğim söyleşilerindeki hallerine hayran olduğum Aubrey Plaza, senarist Derek Connolly'nin kendisi için yazmış olduğu Darius rolüyle yine kendisini hayran hayran izletiyor. 

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses