9 Mart 2013 Cumartesi

24. Ankara Uluslararası Film Festivali

Ya da, perşembenin gelişi çarşambadan belli midir?

Ankara Uluslararası Film Festivali, geçen sene festivalin başlamasına henüz bir hafta kala afiş tasarımında problem yaşıyordu, tanıtım videosu hala tam anlamıyla bitmemişti ve bunların üzerine daha programı ortada yoktu. Bu seneyse, her şeyin gerekli sekmede değil de şans eseri bulunduğu web sayfasında festivalin başlamasına bir hafta kala programını yayınlamayı başardılar. Biletler de öğrenci için 8 TL. Festivalin bu yılki temasıysa fazlasıyla orijinal: doğu imgeleri. Şaşılacak iş ki, meğerse festival ekibi tanıtım işini biliyormuş da festivalin bu seneki temasını güzelce açıklamış: "...Festival bu yıl, bu kültürel boyuta vurgu yapmak için ‘Doğu’yu mercek altına alıyor ve Türkiye’de hemen hiç bilinmeyen ülke sinemalarından on filmlik bir seçki oluşturuyor...." Yani demiyor ki, biz bu festivalde o kadar kötü iş çıkarıyoruz ki itibar falan kalmadı, e zaten devir de malum kapitalizm falan işte, senenin en önemli Avrupa filmlerini gösterebilecek olsak yüzlerine bakmayız da denize düştük bari sarılalım, zaten baksanıza, gösterimini yapacağımız filmlerin orijinal isimlerini bile yazmayı beceremiyoruz.

İşin kısacası Ankara Uluslararası Film Festivali hızla kendini geliştiriyor, hatalarından ders alıyor, 30. yılında bomba gibi gelmek için hazırlanıyor. Sabır sözcüğüne hiç bu kadar acil ihtiyaç duyulmamıştı.


Bir not; geçen seneki o festivalden sonra ekipteki birçok isim görevlerinden alındı. Ama bu iş futbolda gol atamayan takımın gol atmak için başka hiçbir şeyi değiştirmeden tek forvetinin yanına ikincisini yine olmayınca üçüncüsünü alıp hüsran yaşıyor olmasından pek farklı değil.  
sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses