16 Mayıs 2012 Çarşamba

Cold Souls


Anton Çehov'un Vanya Dayı oyununa hazırlanırken ciddi zorluklar yaşayan Paul Giamatti'nin bir "ruh depolama" şirketine reklamları aracılığıyla ulaşıp rahat etmek adına ruhunu depolatması üzerine bir film Cold Souls, ve malesef bu plotunun yarattığı yüksek beklentiyi de doyuramayan bir film. Yalnız, son derece yavan ve savruk işlenmesine rağmen, konunun öyle bir potansiyeli var ki film az da olsa bundan faydalanabilmeyi başarmış. Tabi bir de Paul Giamatti faktörü var; en sevdiğim oyunculardan Giamatti'nin kendi isminde bir karakteri oynadığı filmin ilk göze çarpan yanlarından birisi bu ilgi çekici konusuyla beraber kendisinin her zamanki gibi hayran olunası performansı.

Hani söylenir ya, ne yaşanmış olursa olsun bunların hepsi bizi var etmiş olan şeylerdir, her türlü iyi ve kötü bizim biz olmamızı sağlamıştır. Henüz başlarında bir anda size bunu gösteriyor Cold Souls, ilerledikçe filmden kopmanız da mümkün oluyor ancak bu kopma filmi kapatmaktan çok kendi ruhunuz ve onun yarattıkları üzerine düşünerek filmi arka plana almak olarak tezahür ettiği takdirde güzel de bir deneyim yaşatıyor.

Paul Giamatti'nin ne kadar özel bir adam olduğunu bir kez daha görmek, Six Feet Under sayesinde, dizide yer almış neredeyse herkes gibi, kendisine bende ayrı bir yer edinen Lauren Ambrose'u da oldukça kısa bir süre için de olsa izlemek ve elbette biraz da düşünmek için izlenebilecek bir film Cold Souls, ama siz siz olun benim gibi beklentilerinizi çok yükseltmeyin filme başlamadan önce.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla:;,

1 tepki:

UtkulardanEda dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses