22 Şubat 2009 Pazar

Blog Hakkında Bir Çeşit Bilgilendirme

Oscar öncesi kendimi gereksiz bir gaza getirip, tüm aday filmleri izleyip hakkındaki yorumlarımı sizlerle paylaşacağım dedim. Frost/Nixon dışındaki 4 filmi izlesem de sadece 3 film hakkında bir şeyler yazabildim. Ve kendimi böyle aceleye getirmemin sonucu olarak Benjamin Button ve Milk hakkında da çok basit, her yerde ulaşılabilecek şeylerle dolu, gereksiz birkaç satır yazdım. Bu nedenle The Reader hakkında şimdi hemen bir yorum belirtmeyeceğim. Daha sonra filmi belki bir kez daha izleyip daha doyurucu, adam gibi bir yazı yazmayı planlıyorum. Çünkü sinema hakkında bir sürü blog var ve birçoğunda harika filmdi, şahaneydi işte izleyin görün tarzı saçma sapan şeyler yazılıyor. Ben de aceleye getirdiğim için Benjamin Button ve Milk hakkında yazdıklarım da öyle oldu. Oysa ki sinemayı gerçekten seviyorsak, sinema gerçekten yaşama sebeplerimizden biriyse, sinema adına fark yaratan bir şeyler yapmalıyız. Fark yaratan derken büyük bir iddia değil, sadece filmler hakkında her yerde bulunamayacak, özgün görüşler, düşünsel, farklı bakış açıları yakalamaktan bahsediyorum. İşte bu nedenle önceki iki filmi bir arada yazdığım yazı için özür dilerken bundan sonra blogu oluştuma fikirlerimden biri olan farklı ve biraz da yamuk bakış açılarımı bozmadan kendimce bir şeyler yapmaya çalışmaya devam edeceğim. Bunları yazmaya, sizlerle paylaşmaya gerek duydum.

sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla,

2 tepki:

Pitekantropus dedi ki...

Çok film izledim hatta senin bahsettiğin sinema blogcularından biri de ben olabilirim.Ama çok filme karşı derin duygular beslediğim söylenemez.Beslediklerime de kendimce hakkını vermeye çalıştığımı söyleyebilirim.İçinde kelime sayısı fazla bulunan yazılarım genelde hayrann kaldığım filmler üzerinedir.Bu yüzden yeni izlediğim Benjamin Button'ı yazarken hakkını veremeyeceğim diye korkuyorum.

capodelnulla dedi ki...

genelde blogumun pek takip edeni olmadığından yorum yazanı da pek olmaz o yüzden bende bakmam pek yazılarımın altına yorum var mı yok mu diye ama birden gözüme çarptı yorumun:)öncelikle yazımı dikkate alıp yorum yazdığın için teşekkür ederim. ardından katılıyorum elbette insan daha çok hissettiği filmler için derin yazılar yazabilir. bende hakkını veremeden yazdığım için zaten böyle bir açıklama yapıp kendimi kurtarayım bari demiştim:D

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses