3 Temmuz 2010 Cumartesi

Seninle Konuşacağımız Bazı Şeyler Var #1



* Martin Scorsese'in yönetmenliği yapacağı, Phil Alden Robinson'un senaryosunu yazdığı, yapımı için 2011 yılı gösterilen Frank Sinatra filmi için dedikodular dolaşmaya devam ediyor. Daha önce Leonardo Di Caprio(Sinatra), Scarlett Johansson(Marilyn Monroe), Adam Sandler(Joey Bishop) ve Clive Owen(Peter Lawford) isimleri konuşulurken, bu dönemlerde, Dean Martin'i Robert De Niro'nun, Sinatra'yı ise Al Pacino'nun oynayacağı konuşulanlar arasında fakat elbette ki henüz kesinleşmiş bir şey yok. Gazetele ve dergilerde çıkan haberler ise Robert De Niro'nun oynamak istemediği yönünde. Buradan yeme bizi De Niro, "Scorsese filmde seni isteyecek, sen oynamayacaksın ha?" diyip aynı zamanda bizi üzmemesini ve projenin gerçekleşmesini diliyorum.


*Altyazı dergisi Temmuz -Ağustos sayısında 29 Mayıs'ta kaybettiğimiz Dennis Hopper anısına, Yeni Hollywood'un Asi Çocukları isimli çok güzel bir dosya hazırlamış, ilgilenenlerin kaçırmaması gerekir diye düşünüyorum.

bence birbirlerini yiyebilirler, çok da güzel olur çok da iyi olur tamam mı?

*Çekim aşamaları başlamadan blogda bahsettiğim ve pek olumlu yaklaşmadığım The Expendables ağustosta vizyona giriyor. Yine bir ekip, bir bölgeye "yardım etmek", olayların kontrolden çıkması ve masum insanların hayatlarının tehlikeye girmesi falan. 64 yaşındaki Stallone'un şimdiye kadarki azmine hayranım, en usandıran klişelerin adamı olarak sinemada yer almaya devam etmek pek kolay bir şey olmasa gerek. Ve merak ediyorum, acaba aksiyon filmlerinin en tanınan oyuncularını bir araya getiren bir film olmasa kimin dikkatini çekecekti?


*Marilyn Monroe'nun 1954 yılında çekilen akciğer ve kalça röntgenleri açık arttırmaya çıkmış ve 3 adet röntgen filmi 45 bin dolara satılmış. Hayır, merak ettiğim nasıl bir çerçeveye koyacak ya da nasıl saklayacak o röntgen filmlerini, alan şahıs?


*Son dönemlerin en güzel yerli filmlerinden biri olan Sonbahar'ın yönetmeni Özcan Alper yeni filmi Gelecek Uzun Sürer için Avrupa Konseyi sinema fonu Euroimage'dan destek alacak. Destek verilen diğer yönetmenler arasında, Lars Von Trier ve Emir Kusturica olması durumun önemini gösteriyor sanırım. Evet, referans önemlidir.

*James Cameroon, '97 yapımı Titanic'in, 3 boyuta dönüştürülüp 2012'de tekrar vizyona gireceğini açıklamış.


sevgi, saygı ve o tarz bilumum duygularla;


0 tepki:

Yorum Gönder


 
Sayfa Üst Görseli Marek Okon'un TOWERS OF GURBANIA isimli illüstrasyonudur.

Sinemaskot © 2008. Müşkülpesent # Umut Mert Gürses